(0 db - 0 Ft)

Csak azért is terítők!

Terítőkkel már hosszú évek óta díszítjük bútorainkat. Dédanyáink és nagymamáink is nagy gonddal készítették és használták ezeket a textileket, ránk örökítve az igényt, hogy berendezési tárgyainkat valami hagyományos, egyedi, és esztétikus kellékkel fedjük be. Nem csupán az asztal díszíthető velük, hanem a polcokon, a komódokon is találunk kisebb-nagyobb méretben belőlük. De mi a helyzet a modern világ szokásaival, manapság is divat még a terítő használata?
   
Ritka, hogy asztalon kívül máshova is helyezünk hímzett terítőt, ez főképp a manapság divatos minimál stílusnak, és bútoroknak köszönhető, melyben a kiegészítőket, a lakberendezési tárgyainkat úgy alakítjuk, hogy minden letisztult, és összehangolt legyen egymással, ezért a bútorokat már nem szokás letakarni terítőkkel. Szerencsére vannak azonban, akik úgy vélik, a terítők fontos kiegészítői az otthonuknak. Nemcsak esztétikai funkciót látnak el, hanem védik is a bútorokat a felületi sérülésektől. Sokan el sem tudják képzelni a családi étkezéseket egy fedetlen asztalnál, és a nagy becsben tartott szobrocskák, üvegek, porcelán alá is tesznek hímzett terítőket. Mások a hétköznapi életben nem, de ünnepekkor mégis feltesznek egy alkalomhoz illő szép, hímzett terítőt.
   
A hagyományok az utóbbi években kezdenek újra teret hódítani a lakberendezésben is, visszatértek a kézzel hímzett terítők. Ezek a matyó terítők gyönyörűen mutatnak egy nagyobb méretű asztalon, hiszen a virág motívum így még inkább hangsúlyossá válik, és nem utolsósorban valódi értéket képvisel. Ha Ön is szeretné megőrizni hagyományainkat, és feldíszíteni lakását, válogasson kedvére webáruházunkban, és borítsa otthonát matyó hímzéses terítőkbe!

Update cookies preferences